Anasayfa / TUS / TUS Eylül 2014 Çalışma Program

TUS Eylül 2014 Çalışma Program

DERSANEYE GİDENLER İÇİN EYLÜL 2014 ÇALIŞMA PROGRAMI

 

Dersaneye devam eden meslektaşlarımızın genel rotasını dersane programı belirleyecektir.

Dahiliye ve Pediatri 2 hafta, diğer dersler için 1 hafta toplam 13 hafta içerisinde tüm dersler anlatılmaktadır.

İlk önce dersane programı başlamadan Nisan TUS’unda en zayıf olduğu düşünülen derse ağırlık verilmeli, o dersteki eksiklikler giderilmelidir. Dersane programı başlamadan önce muhakkak bir deneme yapılmalı, dersane öncesi TUS bazal noktası bilinmelidir.

Önerilerim ve çalışma düzeni ise:

1. Dersler öncesinde Tüm TUS Soru’larına hızlıca göz gezdirmek

Dinleyeceğiniz ders öncesinde hızlıca çıkmış sorulara göz atmak, ilgili ders açısından genel bir bakış açısı sağlayacaktır. Ayrıca dersi dinlerken hangi bilgiye ne düzeyde dikkatinizi artırmanız gerektiği açısından da belirleyici olacaktır.

2. Dersleri maksimum ilgi ve dikkat seviyesinde dinlemek

Dersane sınava yönelik hazırlanma becerisi dışında kursiyerine genel bir tıbbi bakış açısı sağlamaktadır. Bu genel bakış açısı tıp öğrenciliğinde edinmekte zorlandığımız, bazen de göz ardı ettiğimiz tıp nosyonu açısından çok değerlidir. Bu yaklaşımın kazanılması özellikle klinik sorularda daha da değerli hale gelmektedir.
Dersanede dinleyeceğimiz ders aslında TUS tekrarımızın ilki ve en değerlisidir. O hafta yapacağımız tekrarın etkinlik ve hızı açısından da belirleyici olacaktır.

3. Dersane sosyal ortamını değerlendirmek

İnsan, sosyal ortamda çevresiyle göz ardı edilemeyecek derecede etkileşimdedir. Duygudurum ve yönelimler açısından bu etkileşim hayli öneme sahiptir. TUS sürecinin doğası gereği ortaya çıkabilen yorgunluk, yılgınlık ve bıkkınlık gibi olumsuz yaşanımları berteraf etmeye yönelik arkadaşlıklar kurulmalı, sosyal ilişkiler pozitif yönelimleri destekleyebilmelidir. Ayrıca bu arkadaşlıklar bilgi alış-verişi açısından da çok verimli kullanılabilmeli, öğrenme için farklı bir yöntem olarak değerlendirilmelidir.

Kısacası dersane arkadaşınla TUS odaklı gül ve eğlen.

4. Fasikül-spot- TTS çalışma stili…

Her hafta dinlenen dersi tekrar ederken konu konu ilerlemek en makul yöntemdir. Fasikülü okuduktan sonra ardından spotları okumak, ardından da çıkmış soruları çözmek anahtar çalışma yöntemimiz olacaktır.
Günlük 8-10 saatlik performans eşliğinde uygun bir çalışma ortamında haftalık tekrarımızı ertesi haftaya kesinlikle sarkıtmadan gerçekleştirebilmeliyiz. Bir haftalık tekrarın aksaması unutmayın domino etkisine neden olacak ve tüm TUS programınızı zora sokacaktır.

5. Dersane Denemeleri

Aylık 1-2 deneme sıklığı ders çalışma etkinliğinizi ve TUS progresyonunuzu görmek adına çok değerlidir. Denemelerde çalıştığınız derslerde beklenen ölçüde yükselme sağlayamazsanız, erkenden çalışma yönteminize müdahale edebilme şansınız olacaktır.

6. Son Tekrar

13 hafta boyunca dersanede dinlediğiniz ve ardından tekrar ettiğiniz dersleri aslında son 1 ay içerisinde hızlıca tekrar edebilme becerisine ulaşmak için yapmışsınızdır.

Fizyoloji–1 gün,Dahiliye–3 gün,Patoloji–2 gün,Mikrobiyoloji- 2 gün ,K.stajlar– 2.5 gün,G.cerrahi– 2.5 gün,Pediatri– 3 gün,K. doğum– 2 gün,Farmakoloji–2 gün,Biyokimya–2 gün, Anatomi–2 gün son tekrar programı ile artık mutlu TUS sonu bizi beklemektedir.

Başarılar diliyorum..

Dr.Emre Başgöze 
TUS trainer ve Tus 1.si 
www.twitter.com/Dr_Emre_ 
e_basgoze@hotmail.com

<a href="http://www.drtus.com/yeni/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=102910" onclick="_gaq.push(['_trackEvent', 'outbound-article', 'http://www visit this web-site.drtus.com/yeni/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=102910′, ‘Kaynak’]);” >Kaynak

Hakkında Jetaime